+31 180 464688 - info@kimman-seals.nl

  0
  producten vergelijken

  Oliekeerringen en roterende afdichtingen

  Een ruim assortiment in zowel metrische- als inchmaten. Leverbaar in traditionele elastomeren tot aan de meest recent ontwikkelde kunststoffen en metaallegeringen.

  Oliekeerringen

  Een oliekeerring is een roterende afdichting met een inwendig metalen versterking of buiten mantel en een elastomeren afdichtlip die meestal voorzien is van een garter veer.
  De standaard oliekeerring volgt de DIN3760 en is één van de meest voorkomende roterende afdichtingen.

  GTR oliekeerringen

  Een GTR-oliekeerring is een roterende oliekeerring met een ( Fabric) textiel rubber versterkte buiten diameter en een rubberen afdicht lip meestal voorzien van een RVS garter veer.
  De GTR oliekeerring wordt mn. toegepast in de zware industrie en scheepvaart.

  PS Seals

  Een PS Seal is een roterende afdichting met een voorgevormde PTFE Lip, die ingeklemd wordt in een RVS-behuizing. De PS Seal is speciaal ontwikkeld voor extreme condities. Bijvoorbeeld een hoge druk, temperatuur of omloopsnelheid, of een agressieve omgeving. De PS Seal heeft – afhankelijk van het type PTFE – geen smering nodig en wordt met name toegepast wanneer gewone oliekeerringen en mechanical seals geen optie zijn. 

  Cassette / combi-seals / Scot seals

  Een Cassetteseal is een roterende afdichtingsset die bestaat uit 2 delen, die samen 1 compacte seal vormen: de cassette. Het eerste deel is een loopbus, die statisch bevestigd wordt op de as. Het tweede deel is een speciale oliekeerring, die dynamisch afdicht op de loopbus. Het geheel maakt gebruik van een labyrint van radiaal en axiaal afdichtende lippen. Dit zorgt voor bescherming onder zeer extreme omstandigheden. Een Combi Seal is een roterende afdichting die uit minimaal 2 elementen bestaat die gemonteerd zitten in 1 metalen huls. De Combi Seal bestaat uit een afdichtingslip, met daarnaast een of meerdere lippen uit PU. Deze dienen om het vuil en stof buiten te houden. De Combi Seal wordt om deze reden met name in de agrarische sector en de zware industrie gebruikt.

  DV oliekeerringen

  Een DV oliekeerring is een roterende afdichting die opgebouwd is uit een metalen kern. Daaromheen wordt een elastomeren afdichtingselement geklemd, dat werkt volgens het principe van een membraan. De DV oliekeerkring kenmerkt zich door zijn lage wrijvingsweerstand ten opzichte van conventionele radiaal afdichtingen. De Seal kan ook worden toegepast bij hogere drukken en in situaties waarbij standaard oliekeerkringen gefaald hebben. 

  Labyrinth seals

  Een labyrint-afdichting is een soort mechanische as afdichting die is samengesteld uit meerdere groeven en/of tanden die zeer nauw op elkaar aansluiten- of ingrijpen. Hierdoor zal de af te dichten vloeistof een zeer lange en moeilijke weg moet afleggen alvorens er lekkage zou kunnen ontstaan. De constructie bestaat meestal uit een rotor (roterend deel) en een stator (Statisch deel).

  Gamma ringen

  Gamma ringen zijn roterende afdichtingen met een axiaal werkende lip om verontreiniging van buitenaf tegen te gaan. 

  V-ringen

  Een V-ring is een uit een elastomeer geproduceerde axiale afdichting voor het beschermen van roterende assen en lagers tegen vuil en stof.
  De V-ring dankt zijn naam aan zijn typische V vormige lip die axiaal scharnierend afdicht tegen een lager of constructie

  End covers

  Een end cover is een statische afdichting voor het kortstondig of blijvend afdichten van asdoorvoeren en -openingen, bijvoorbeeld in tandwielkasten en lagerblokken. Het voorkomt lekkage en/of het binnendringen van vervuiling.

  AWD ( hirschmann )

  Een axiaal seal is een roterende afdichting die gemonteerd wordt op een as of in een lagerhuis, die axiaal afdicht tegen een gehard tegenloopvlak. De seal wordt met name gebruikt voor het afdichten van wentellagers. 

  © Copyright Kimman Seals 2017.